vineri, 8 ianuarie 2010

Chec de carne
















Aluatul: 350 gr faina, 250 gr margarina, 100 ml apa, 1 lingura otet.





Umplutura: 500 gr carne tocata, 100 gr sunca presata, 1 ou, cimbru, patrunjel, sare, piper, 1 lingura unt pentru uns tava, un ou pentru uns pe deasupra.
Garnitura: 4 catei usturoi pisat, 4 linguri ulei, 100 ml iaurt, sare, marar tocat.

Amesteci ingredientele pentru aluat, framanti si lasi aluatul la rece cateva ore.

Amesteci carnea tocata, sunca taiata, oul, cimbru, patrunjel, sare, piper.

O tava de chec se unge cu unt, se intinde o foaie din aluat cu care se tapeteaza tava si se pastreaza o foaie pentru a o pune deasupra.

Se pune in tava apoi umplutura de carne, se niveleaza si se acopera cu foaia de aluat ramasa. Se orneaza foaia de deasupra dupa preferinta si apoi se unge cu un ou batut.

Se pune la copt cam 45-50 minute.

Se serveste checul cu maioneza facuta din usturoi frecat cu sare si ulei amestecat cu iaurt si marar





Un comentariu: