vineri, 8 ianuarie 2010

Ciorba de vacuta





800 gr carne de vitel, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, o ceapa, un ardei gras, o jumate de telina, o mana de fasole verde, o mana de boabe de mazare, un sfert de varza mai mica, 2 cartofi medii, 2 rosii, leustean, patrunjel verde, sare, piper.

Carnea se taie cubulete si se pune la fiert in apa cu sare, cand incepe sa fiarba se spumeaza de mai multe ori. Intre timp curatam ceapa si ardeiul si le taiem marunt, morcovii, patrunjelul si telina le curatam si le taiem cubulete, varza se taie fideluta. Cand carnea e fiarta de jumatate se pun la fiert ceapa, ardeiul, morcovii, patrunjelul, telina , mazarea, fasolea, varza si rosiile taiate. Se mai lasa la fiert si cand toate sunt aproape fierte se adauga cartofii taiati cubulete si leusteanul tocat. Se potriveste la gust cu sare si piper. La sfarsit se acreste cu bors magic de la knor, se mai da cateva clocote si apoi se ia de pe foc. Se presara deasupra patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu