luni, 18 noiembrie 2019

Cotlet de vitel cu sos de ciuperci si risotto

    Cand pornesti de la ideea de a face saltimbocca si constati ca nu ai in casa nici prosciutto si nici salvie...si nici timp ca sa mergi sa le procuri ...



cotlete  de vitel fara os groase de aproximativ un deget (cate unul pentru fiecare persoana care va fi la masa - in cazul nostru 5)
putina faina
sare, piper, salvie uscata
putin ulei pentru prajit
Pentru sosul de ciuperci :
300 gr ciuperci champignon
1 ceapa
1 lingurita cu varf de faina
100 ml supa de vitel
50 ml vin alb
3-4 linguri smantana fermentata
sare, piper dupa gust
Pentru risotto:
1 lg ulei de masline
 o ceapa mai mica
o cana de orez
 3 cani supa de vitel fierbinte
sare, piper, 1/4 lingurita Ras el Hanout (condiment oriental utilizat pentru carne de miel, orez sau cus cus )

Pentru inceput eu m-am ocupat de risotto pentru ca sa am timp sa ma ocup de vitel cat mai aproape de momentul servirii.
Intr-o cratita am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa tocata marunt. Am calit pana aceasta a inceput sa se inmoaie. Am adaugat apoi orezul spalat si scurs si am mai calit putin. Cu un polonic am inceput sa adaug din supa de vitel fierbinte tot cate putin. La inceput am adaugat un polonic de supa, am lasat pana aceasta a fost absorbita de orez, apoi am mai adaugat inca un polonic de supa si am lasat pana a fost absorbita si aceasta si tot asa pana am adaugat toata supa si orezul a fost bine gatit.

Cat timp orezul fierbea m-am ocupat si de cotletele de vitel pe care le-am presarat cu sare si piper si le-am batut cu ciocanu de fragezit .
Am presarat cotletele  de vitel cu putina salvie uscata iar apoi le-am dat prin putina faina.
Le-am prajit intr-o tigaie in care am incins 2 linguri de ulei (maxim 2 minute pe fiecare parte), tot cate 2 bucati de carne o data.
Intre timp am pastrat la cald bucatile de carne care erau gata facute.

Dupa ce am terminat de prajit toate cotletele , in uleiul ramas am pus la  calit o ceapa tocata cat mai fin. Cand aceasta a fost inmuiata am adaugat ciupercile taiate si le-am calit pana s-a evaporat toata apa pe care au lasat-o. Am presarat deasupra o lingurita de faina , am amestecat si apoi am stins cu 100 ml supa de vitel si 50 ml vin alb. Am lasat se se ingroase putin sosul iar apoi am adaugat smantana. Am potrivit la gust cu sare si piper si am mai lasat la foc mic inca 1-2 minute , timp in care am amestecat continuu.
Am servit imediat alaturi de risotto si cotletele de vitel.





   
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu