joi, 21 mai 2009

Prajitura delicioasa cu mac

O reteta de prajitura de pe vremea bunicilor, usor de preparat, cu ingrediente simple dar foarte, foarte, foarte gustoasa....Daca sunteti fani mac va sfatuiesc sa o incercati....cu siguranta nu o sa regretati....



pentru foi: 130 gr untura, 2 linguri zahar, 4 linguri lapte, 1 galbenus, 25 gr drojdie proaspata, esenta de portocale, faina cat cuprinde pentru a rezulta o coca din care sa facem doua foi.

Drojdia se dizolva in laptele caldut, apoi se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se imparte in doua coca.

Umplutura:  o cana lapte fierbinte se toarna peste o cana mac macinat si 400 gr zahar. Se amesteca si se lasa la racit. Dupa ce se raceste se adauga doua galbenusuri, un pachet margarina, 1 plic praf de copt si 150 gr faina. Cele 3 albusuri ramase se bat spuma si se amesteca in compozitie.


Pe o hartie de copt intindem prima foaie de dimensiunea tavii in care vom face prajitura iar apoi asezam hartia de copt cu tot cu foaia in tava.

Turnam umplutura.

Pe alta hartie de copt intindem a doua foaie si cu ajutorul hartiei o transferam deasupra prajituri. (o rasturnam peste prajitura mai bine zis)


Indepartam hartia de copt ...

Cu o scobitoare sau o furculita intepam din loc in loc prajitura.

Dam tava cu prajitura la cuptorul preincalzit cam 40 de minute pana se rumeneste frumos.
Lasam prajitura la racit in tava iar apoi o portionam si o presaram cu zahar pudra.



...aceasta reteta a fost printre primele retete postate de mine pe blog iar aceasta e imaginea care a insotit reteta pe acea vreme.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu