marți, 26 mai 2009

Amandina





Blat: 6 oua mari, 200gr zahar, 40ml apa, 40ml ulei, 3 lg cu varf de cacao, 200 gr faina, un pliculet praf de copt.
Se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu uleiul pana devin ca o maioneza subtire. Albusurile se bat tare, cand sunt bine batute se pune zaharul si apa, pasta de galbenusuri si se amesteca. Se pune apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se pune compozitia in tava si se da la cuptor aprox 30 min la 180 grade.
Pentru siropul de zahar: 500 ml apa, 250 gr zahar, 2 plicuri capuciono ciocolata, 2 fiole rom
Intr-o cratita se pune la topit zaharul cu 2 lg apa. Cand zaharul e caramelizat de un auriu frumos se pune restul de apa incalzita in prealabil, iar cand zaharul e topit se ia de pe foc si se adauga plicurile de capucino si romul. Se pune apoi la racit.
Crema: 3 galbenusuri, 180 gr zahar pudra vaniliat, 300 gr unt , 4  linguri cacao, esenta de rom
Untul se spumeaza cu zaharul pudra, se adauga apoi cacao, galbenusurile si esenta de rom.Se amesteca bine.
Blatul se taie in doua, se insiropeaza bine, se umple cu crema si se da la frigider cateva ore. Se taie apoi cubulete si se glazureaza cu ciocolata fiecare bucata in parte.

 ...si aici o portie mai veche...dar la fel de gustoasa...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu