vineri, 15 octombrie 2010

Prajitura Capsunica





Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar, 1/2 pachet de praf de copt, 4 linguri faina, 2 linguri de cacao.
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile rand pe rand si apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn si se pune la copt in tava tapetata cu hartie de copt.
Se verifica cu o scobitoare cand e gata
 
Crema: 500 gr capsuni, 500 ml frisca lichida, un pachet 10 gr gelatina granule, zahar pudra dupa gust.

Capsunile se spala si se zdrobesc, frisca de bate tare. Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece si apoi o topim pe baie de abur. Adaugam gelatina topita la piureul de capsuni si daca ni se pare acrisoara compozitia putem pune si putin zahar pudra dupa gust ,  le amestecam bine si apoi le punem peste frisca batuta. Mai mixam putin si gata.
 
Montarea: Blatul se taie in doua. Intr-o tava cu peretii detasabili punem o parte din blat, intindem peste el jumatate din crema de capsuni, punem a doua parte din blat si apoi intindem peste el restul de crema. Dam tava la rece 2-3 ore apoi taiem prajitura cubulete. Ornam fiecare cub de prajitura cu un mot de frisca si cu o jumatate de capsuna.
 

Un comentariu: