joi, 11 septembrie 2014

Ardei copti in sos de miere si mustar




 Este pentru prima data cand am pus ardei copti la borcan dupa aceasta retetea dar cred ca sunt si cei mai buni ardei copti pe care i-am mancat pana acum.

3 kg ardei kapia
4 lg miere de albine
4 lg ulei
2 lg otet
3 lg mustar
sare grunjoasa, piper alb, un varf de cutit de salicil.

Ardeii ii coacem iar apoi ii curatam de pielita si seminte si ii rupem fasii.




Intr-o cratita punem mierea, uleiul, otetul, mustarul . Amestecam . Dam cratita la foc mic si adaugam si fasiile de ardei . Condimentam cu putina sare grunjoasa si piper. Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute.

Adaugam salicilul, amestecam si punem ardeii in borcane curate. Borcanele le asezam in paturi pana a doua zi.
Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 2 borcane de 720 ml plus inca ceva de gustat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu