vineri, 11 octombrie 2013

Prajitura Parlament

...daca va plac nucile si ciocolata sigur aceasta prajitura va va cuceri...

Pentru blat:
2 cani de nuca prajita
7 albusuri
7 lg zahar
7 lg nuca macinata
3 lg faina
1 praf de copt

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem un tava nucile prajite, astfel incat sa acoperim toata suprafata tavii. Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma tare iar apoi adaugam nuca amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor cu o lingura de lemn iar apoi turnam compozitia in tava, peste nuca.
Dam tava la cuptorul preincalzit
Cand blatul e copt il rasturnam pe un platou astfel incat nuca sa ramana deasupra.

Crema:
400 gr crema de ciocolata din comert
7 galbenusuri
7 lg zahar
2 lg apa
500 ml frisca
biscuiti cat sa acoperim prajitura

Peste blatul copt intindem crema de ciocolata. Acoperim cu un strat de biscuiti.

Mixam galbenusurile cu zaharul si apa iar apoi le fierbem pe aburi pana se ingroasa. Lasam la racit.
Crema rece o amestecam cu frisca batuta iar apoi o intindem peste prajitura. Deasupra se presara aschii de ciocolata.

Dam prajitura la rece cateva ore, cel mai bine de seara pana dimineata iar apoi o putem taia cu un cutit inmuiat in apa calda.

5 comentarii:

  1. exact asa am si eu reteta doar ca biscuitii ii trec prin cafea fff putin indulcita si deasupra presar si un pliculet de capuccino caramel

    RăspundețiȘtergere
  2. ce dimensiuni are tava ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai buna prăjitură.
    Mulțumim :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne , ce minunatie de prajitura! "Craciun" scrie pe ea! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Reteta este ca la "Deliciu",doar ca aici la "Parlament" vine toata crema peste biscuiti..��

    RăspundețiȘtergere