luni, 14 octombrie 2013

Dulceata de castane


...si daca tot ne-am gasit multe castane am hotarat sa prepar si o dulceata de castane pe care o vom folosi la iarna la diferite deserturi delicioase...

2 kg castane fierte si curatate de coaja si pielita maronie (...la asta am muncit ceva....)
1 lg zahar
apa (cam 4 cani)
esenta rom

In primul rand m-am ocupat de castane pe care le-am fiert 45 de minute iar apoi le-am curatat. Eu am fiert mai multe castane....am folosit 2 kg de castane gata curatate pentru dulceata iar din restul am facut un piure delicios pe care l-am pus in pungulite si l-am dat la congelator.

Castenele curatate le-am pus in robotul de bucatarie si le-am transformat intr-o pasta. Intr-o cratita am pus pasta de catane, zaharul si apa. Le-am fiert la foc mic pana a ajuns la consistenta dorita. Am adaugat esenta de rom, am amestecat bine si am pus in borcane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu