miercuri, 1 iulie 2009

Prajitura Morena





2 foi pandispan cu cacao(din comert)
Pt blatul cu nuca: 5 oua, 5 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 plic praf de copt, 4 linguri nuca.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu zahar apoi se adauga la spuma de albusuri. Faina o amestecam cu nuca si praful de copt si o incorporam in spuma de oua.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit.

Crema: 2 plicuri budinca cu gris (eu nu am gasit asa ca am pus budinca de vanilie), 600 ml lapte, 5 lg zahar. Se prepara budinca conform instructiunilor insa cu cantitatile mai sus mentionate.
Separat se freaca 250gr unt cu 3 lg zahar pudra si 1 lingurita esenta de vanilie. Dupa ce se raceste budinca se adauga treptat in compozitia de unt. Se pun deoparte 3 linguri de crema( in loc de glazura).
Montarea: se asaza o foaie de pandispan, 1/2 din crema, blatul de nuca, restul de crema, foaia de pandispan care se unge cu cele 3 lg de crema pastrate.

 Deasupra se presara nuca si bucatele de ciocolata.
 ....si aici o portie mai veche dar la fel de delicioasa...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu