joi, 14 martie 2013

Prajitura cu nuca si crema cafea




Blat 1:
6 oua
6 lg zahar
5 lg faina
1 lg cacao
un pliculet praf de copt
Separam ouale. Albusurile le mixam spuma tare impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si amestecam usor.
Faina o amestecam separat impreuna cu praful de copt si cacao iar apoi o incorporam in spuma de oua.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit. Verificam cu o scobitoare cand e gata.
Acest blat dupa ce e copt si racit il taiem in doua .

Blatul cu nuca:

6 albusuri, 6 lg zahar, 6 lg nuca macinata, 2 lg faina
 Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma tare iar apoi adaugam nuca macinata si faina . Amestecam usor.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit.


Crema: 4 galbenusuri, 200 gr zahar pudra, 250 gr unt, 5-6 lg cafea foarte concentrata.
Frecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua iar apoi le fierbem pe aburi pana se ingroasa. Lasam la racit iar apoi incorporam untul spumat.

Siropul : 4 lg zahar, 1 pahar de apa, esenta de rom
Caramelizam zaharul intr-o craticioara, stingem cu apa si lasam la fiert pana se topeste tot zaharul. Adaugam si esenta de rom si lasam la racit.

Glazura: 100 gr ciocolata neagra, 50 ml frisca lichida

Montarea:
O foaie din blatul 1 o insiropam si intindem deasupra ei 1/2 din crema. Acoperim cu blatul cu nuca pe care il insiropam. Intindem deasupra restul de crema si acoperim cu a doua foaie din blatul 1 insiropata.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe aburi si o intindem deasupra prajiturii.
Dam la rece cateva ore iar apoi putem servi.



9 comentarii:

  1. ce superb arataaaaa!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Nici marimea tavii si nici la cate grade a copt blaturile....in fond prajitura e buna. Experimentati si va dati seama singura, ce sa zic.....

      Ștergere
  3. Am facut-o este delicioasa si aspectul aproape acelasi... Multumesc! Merita stradania ! Hmmmm!

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce nu 6 galbenusuri si numai 4 la crema si am pus si 2 linguri de faina in ea??? ca sa se lege mai bine..ori amidon...??? Folosim 12 oua!

    RăspundețiȘtergere
  5. Размер формы для выпекания ???

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am făcut o si a fost un deliciu, super rețetă

    RăspundețiȘtergere