marți, 26 martie 2013

Pilaf de orez cu carnita de porc



Cred ca toata lumea face aceasta mancarica..... fiecare gospodina are reteta ei sau o adapteaza dupa ingredientele pe care le are prin camara.
Iata cum prepar eu acest pilaf si iese foarte bun:

500 gr carne de porc fara os
1 ceapa ( de data aceasta am pus 3 fire de ceapa verde)
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde sau galben
1 morcov 250 gr orez
sare, piper dupa gust
patrunjel verde tocat

In putin ulei punem la calit in cratita ceapa verde taiata rondele, ardeii taiati cubulete si morcovul dat pe razatoare. Cand acestea s-au inmuiat adaugam carnea de porc taiata cubulete.

 Le mai lasam putin la calit impreuna iar apoi adaugam apa . Lasam la fiert pana carnea e aproape facuta.
Spalam orezul si il adaugam peste carne. Mai fierbem cam 15 minute pana se fierbe si orezul. In acest timp mai amestem din cand in cand si mai adaugam apa daca este nevoie. Potrivim la gust de sare si piper si oprim focul.
Presaram patrunjel verde tocat si putem servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu