miercuri, 1 iunie 2016

Conserva de peste in sos tomat



1 kg pesti mititei
3 cepe
2 morcovi
400 ml bulion
50 ml otet
8 lg ulei
sare, piper, cimbru, foi dafin

Pesti se curata , se spala si se taie in bucati mai mici daca e cazul si se sareaza

Morcovii si ceapa se taie rondele.
Bulionul se amesteca cu otetul si uleiul.
Intr-o cratita cu fundul mai gros se asaza un rand de pesti , apoi un  rand de ceapa si morcovi, iar peste, iar morcovi si ceapa iar peste.


 Printre straturi presaram si cateva frunze de dafin, piper si cimbru uscat. Deasupra turnam amestecul de bulion, otet si ulei . Daca e cazul completam cu apa cat sa acopere pestii. Punem capacul si fierbem la foc mic timp de 4 ore.
A iesit cea mai buna conserva de peste pe care am mancat-o vreodata. Oasele pestilor nu se mai simteau si carnea pur si simplu se topea in gura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu