luni, 18 octombrie 2010

Gogosi pufoase



500 gr faina, 25 gr drojdie proaspata, 150-170 ml lapte caldut, 3 lg zahar, 2 oua, 3 lg ulei, coaja rasa de lamaie, putina sare.
Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se lasa se se umfle.
Restul de lapte, ouale, coaja rasa de lamaie, sarea se pun la incalzit intr-o craticioara. Se amesteca apoi cu maiaua si faina si se framanta bine bine cu uleiul caldut.  Se pune la dospit cam 1 ora .
Ungem planul de lucru cu putin ulei, intindem aluatul dospit intr-o foaie de aproximativ 1 deget grosime si il taiem in forme de gogosi cu ajutorul unui pahar pudrat cu faina. Gogosile se mai lasa apoi putin la dospit pe masa...

.... si apoi se prajesc in uleiul incins pe ambele parti.
Se presara cu zahar pudra. 

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu