joi, 21 octombrie 2010

Salata de cartofi cu sunca si oua


8 cartofi, 250-300 gr sunca, 3 oua fierte tari, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras verde,masline negre,  3-4 lg maioneza, smantana sau iaurt, sare, piper.

Cartofii curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.
Sunca se taie cubulete
Ceapa si ardeiul se taie solzisori.
Ouale se taie rondele.
Cartofii fierti se scurg de apa in care au fiert, se trec rapid printr-un jet de apa rece si apoi se lasa se se scurga.
Se pun intr-un bol cartofii, sunca taiata cuburi, ceapa, ardeiul, ouale, maslinele. Se adauga maioneza amestecata cu smantana sau iaurt, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se ameseca usor.
Se da la rece pana in momentul servirii.

Un comentariu: