joi, 21 mai 2009

Salata de boeuf









Ingrediente: un piept de pui mai mare sau o bucata carne de vita, 3-4 morcovi, 3-4 cartofi, castraveti murati, mazare din conserva, 3-4 oua fierte, maioneza facuta dintr-un galbenus de ou fiert si unul crud, ulei,mustar.sare, piper.






Carnea, morcovii, cartofii se fierb in apa cu sare. Mazarea din conserva se spala si se scurge bine.






Maioneza: un galbenus de ou fiert tare se amesteca cu un galbenus crud, se adauga cate putin ulei pana ajungem la cantitatea de maioneza dorita. Optional se poate pune in maioneza o lingura mustar.






Cand legumele si carmea sunt fierte se strecora, se lasa putin la racit, se taie cubulete. Ouale se fierb si ele tari si apoi se taie cubulete. Cativa castraveti murati se taie si ei cuburi. Se amesteca apoi toate impreuna, se adauga si mazarea scursa, cateva linguri maioneza , se amesteca, se potriveste de sare si piper, se asaza pe un platou, se orneaza cu 2 linguri maioneza, felii de morcov fiert, felii de castravete, gogosar sau frunze patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu