joi, 21 mai 2009

Salata de icre de crap


Ingrediente: 50 grame de icre, cea 200 ml ulei, 1-2 linguri de zeamă de lămâie, 4 linguri de apă.


Mod de preparare : Icrele proaspete, sărate, se scurg de apa care s-a format prin dizolvarea sării şi, fără să se mai spele, se pun într-un castron, împreună cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Se bat bine cu furculiţa, ca să se adune pieliţele, care se vor îndepărta, şi ca să se formeze un lichid vâscos prin spargerea unor boabe de icre. Numai în acel moment începe adăugarea uleiului, ca la maioneză. E preferabil să nu se pună nici gris, nici miez de pâine, ca să nu le denatureze gustul. Se bat continuu cu furculiţa sau cu mixerul, turnând câte puţin ulei. Când devin prea tari, se adaugă câte o linguriţă de apă rece sau zeamă de lămâie, care le albeşte şi le face spumoase (se adaugă numai cât este necesar).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu