joi, 21 mai 2009

Savarine


-pentru 6 portii:


250 gr faina, 4 oua, 75 gr unt, 2 linguri zahar pudra, 1 pachetel drojdie, sare.

Sirop:250 gr zahar pudra, 1 lamaie, 2 linguri esenta rom

Decor: 300 ml frisca lichida, 1 pachet jeleu de tort rosu


Drojdia se amesteca cu 100ml apa calduta si se lasa putin sa stea.

Faina, zaharul, un varf de cutit de sare pe pun intr-un castron, se adauga drojdia cu apa si se amesteca bine, apoi se adauga ouale unul cate unul si se omogenizeaza aluatul.Untul moale se adauga si el la compozitie si se mai framanta inca 3 min.

Se ung cu unt sau margarina mai multe forme de savarina, se toarna aluatul in ele si se da la cuptor la foc potrivit cam 30 min.( depinde de cuptor)

Intre timp se pregateste siropul: coaja de lamaie se rade , se pune intr-o cartita impreuna cu zaharul si 300 ml apa si se fierbe la foc mic cam 5 min, apoi se adauga romul .

Savarinele se scot de la cuptor, se iau din forma, li se face un capacel si apoi se toarna peste ele siropul cald.

Frisca se bate bine si se umplu cu ea savarinele iar deasupra se toarna pe ele jeleul pregatit dupa instructiunile de pe pachet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu