marți, 26 mai 2009

Penne Carbonara


240-400 gr sunca, bacon sau kaizer dar sa nu fie gras, 1 lingurita usturoi pisat , piper negru, sare, busuioc praf, 4 oua mari batute bine cu telul, o ceasca branza parmezan ras, o lingurita de patrunjel verde foarte fin tocat, o cutie spaghete.


Intr-o tigaie mare , incinsa se pun bucatelele de bacon taiate ( nu foarte marunt, cam 1 cm latime si 4mm grosime). Se prajesc bine pana devin crocante. Se scot bucatelele de bacon si se asaza pe un servetel pentru a absorbi grasimea.

Grasimea din tigaie se scurgepastrand doar aprox 3 lingurite de grasime. Se adauga usturoiul pisat si piperul si se soteaza usturoiul pana devine auriu.

Se ia tigaia de pe foc, se adauga baconul prajit si pastele fierte si scurse, se pune iar la foc si se mai tine cam 1 min . Se mai pune sare si piper daca e nevoie.

Ouale batute cu un praf de sare se adauga peste acest amestec fierbinte, dar in prealabil tigaia se ia de pe foc. Cand se adauga ouale , se amesteca incontinuu pana ouale se lipesc de paste si se intaresc. Se adauga branza proaspat rasa si se amesteca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu