marți, 19 ianuarie 2010

Lapte de pasare

1,5l lapte, 5 oua, 6-7 linguri de zahar, 2-3 plicuri zahar vaniliat, 2 linguri de amidon (optional).

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul vaniliat.
Ouale se separa iar albusurile la batem spuma tare cu jumate din cantitatea de zahar.


Cand laptele fierbe se ia cu o lingura spuma si se pune la fiert in lapte, ca si la galuste. E bine sa se foloseasca un vas mai lat pentru fiert ca sa incapa cat mai multe galuste de spuma.


Se fierbe cam un minut pe o parte si apoi cu grija se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa inca un minut apoi se scot galustele intr-o strecuratoare.




 Repetam operatiunea cu restul de spuma.
Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si cu amidonul separat intr-o alta cratita .(Punem si amidon numai in cazul in care dorim un sos mai consistent).










Cand toate galustele de spuma sunt fierte adaugam peste galbenusuri laptele, tot cat putin pana il punem pe tot si punem cratita la foc. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin, ca la budinca.


Punem galustele din spuma in boluri si peste ele turnam lapte cu galbenusuri.



Se poate pastra o mica parte din lapte pe care o amestecam cu cacao si stropim deasupra, pentru decor.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu