miercuri, 20 ianuarie 2010

Lasagna de macaroane


un pachet de macaroane tubulare
Sosul de carne: o ceapa, 3 catei usturoi, un morcov, o bucata telina, un fir praz, 400-500 gr carne tocata, cam 500 ml bulion, 125 vin rosu (eu am pus alb), sare, piper, busuioc, oregano, cimbru.
Sosul Bechamel: 50 gr unt, 50 gr faina, 650 ml lapte, 100 ml smantana, sare, piper alb, nucsoara.


Macaroanele se fierb in apa cu sare, se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Sosul de carne: se taie marunt ceapa, usturoiul, prazul, morcovul si telina se dau prin razatoare.


 Se pun toate la calit impreuna pana se inmoaie si apoi se adauga carnea tocata, se condimenteaza si se mai lasa putin la calit. Se adauga bulionul si vinul si se lasa la fiert.
Sosul Bechamel: Se topeste untul si se caleste cu 50 gr faina. Se stinge cu lapte  si se fierbe, amestecand mereu pana se ingroasa ca la o budinca. Se condimenteaza cu sare, piper alb, nucsoara.






Montarea: intr-un vas uns cu unt se pune jumatate din sosul bechamel, jumatate din macaroane,


sosul de carne,


 restul de macaroane si restul de sos bechamel.


Se pune la cuptor cam 30 minute pana se rumeneste frumos deasupra.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu