duminică, 1 mai 2011

Prajitura Brath





Blatul:
6 oua, 140 gr zahar, 140 gr nuca macinata, 1 si 1/2 lg faina, 1 plic praf de copt.
Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul si amestecam dupa fiecare. Incorporam nuca amestecata cu faina si praful de copt si apoi punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit.
Siropul: 100 ml apa, 4 lg zahar, o esenta de vanilie. Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa, lasam sa dea 2-3 clocote si apoi luam de pe foc si adaugam o esenta de vanilie. Lasam la racit.
Crema: 250 gr unt, 2 galbenusuri, 200 gr zahar pudra, 7 lg rase de nes, 150 gr nuci prajite si taiate cu un cutit.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si apoi se fierb pe baie de aburi impreuna cu nesul dizolvat in 3-4 lg de apa pana se intareste crema. Lasam la racit si apoi amestecam cu untul spumat si nucile.
Glazura: 200 gr ciocolata menaj, 50 ml frisca lichida. Topim ciocolata pe aburi si apoi adaugam frisca. Amestecam si lasam sa se racoreasca pana ajunge la temperatura camerei. Daca se ingroasa prea tare glazura se se poate adauga putina frisca .

Montarea: Insiropam blatul si apoi punem peste el crema. Intindem glazura adusa la temperatura camerei si apoi dam la rece cateva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu