duminică, 1 mai 2011

Prajitura Raffaello



Blatul 1: (tava folosita a fost una mai mica putin decat cea de la aragaz)
3 oua, 200 gr zahar, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 100 gr zahar, 200 gr faina, un pliculet praf de copt.
Galbenusurile se freaca cu 100 gr zahar, laptele si uleiul. Albusurile se bat cu 100 gr zahar si apoi se amesteca cu galbenusurile. Incorporam apoi si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit.
Blatul 2: 5 albusuri, 150 gr zahar, 150gr fulgi de cocos, 2 lg faina, 1/2 pachetel praf de copt, esenta de migdale.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga esenta de migdale, apoi fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor si punem compozitia la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Crema: 750 ml frisca lichida, 750 gr ciocolata alba
Ciocolata se razuieste sau se taie cubulete si apoi se pune la topit impreuna cu frisca pe baie de aburi amestecand mereu pana se topeste ciocolata. (aceasta operatiune e de preferat sa se faca cu o seara inainte ) si apoi se da la frigider cel putin 3-4 ore. A doua zi mixam pana crema sa intareste
Montarea: Blatul 1- 1/2 din crema- blatul 2- restul de crema peste care se presara din belsug fulgi de nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu