joi, 19 mai 2011

Placinte cu branza si verdeturi






pentru aluat: 1 kg faina, putina drojdie (cam 10-15 gr), 1 lg sare, 5 lg ulei, apa calduta (cat cuprinde pentru un aluat elastic)
Drojdia se dizolva in putina apa calduta.
Intr-un bol mai mare punem faina si facem o adancitura in mijloc in care punem drojdia dizolvata in apa. Adaugam si sarea. Incepem sa framantam adaugand cate putina apa calduta pana obtinem un aluat elastic. Incepem sa incorporam si uleiul punand tot cate putin si apoi framantam  bine de tot pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Il lasam apoi la odihnit 15 minute acoperit cu un prosop.
Umplutura: 300 gr branza de vaci, codite de ceapa verde (cat mai multe),2 maini de loboda, o legatura de marar, cateva codite usturoi verde, o mana frunze de spanac.
Spalam verdeturile, le lasam putin la scurs si apoi le tocam. Le punem apoi la calit  intr-un vas cu putin ulei. Le calim pana se inmoaie putin

si apoi le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au racit le scurgem de zeama pe care am lasat-o si apoi adaugam branza de vaci si sare dupa gust.

Rupem cate o bucata de aluat si o intindem putin pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei.
Asezam in mijloc o lingura plina cu varf din umplutura

apoi incepem sa strangem marginile

 si sa acoperim umplutura.

Intindem apoi placinta usor, intr-o forma cat mai rotunda, avand grija ca sa nu se rupa aluatul si sa iasa umplutura.

Incingem cativa stropi de ulei intr-o tigaie si apoi punem in ea placinta la prajit pe ambele parti pana se rumeneste frumos.



Procedam la fel si cu restul de aluat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu