duminică, 1 mai 2011

Paste cu sos de rosii si pulpe in crusta de pesmet


un pachet de spaghete (sau alt tip de paste in functie de preferinta)
6 pulpe superioare (nu prea mari)
2 oua,
 pesmet,
 ulei pentru prajit
sare, piper
Pentru sosul de rosii: o ceapa, 4 catei de usturoi, un borcam de rosii decojite in bulion ( de 720 gr), sare, piper, putin oregano (eu am pus proaspat ), cateva frunzulite de busuioc, patrunjel verde.
Pulpele se spala si apoi se sterg cu un servet. Le condimentam cu sare si piper.
Intr-un bol batem ouale cu un praf de sare.
In alt bol punem pesmetul condimentat cu sare si piper.
Dam pulpele intai prin ou batut si apoi prin pesmet.
Le punem la prajit in ulei incins 1-2 minute pe fiecare parte.
Asezam pulpele intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei , acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor 30 de minute. Luam apoi folia jos si mai lasam cateva minute sa se rumeneasca.
Pana se fac pulpele la cuptor preparam sosul:
Calim ceapa tocata cat mai marut impreuna cu usturoiul in putin ulei pana se inmoaie. Adaugam rosiile din borcan taiate cubulete si bulionul si lasam la fiert. Condimentam cu sare , piper. Adaugam crengutele de oregano, busuiocul si patrunjelul taiate cat mai fin. Lasam la fiert pana sosul se ingroasa ( cam 15 minute).
Spaghetele le fierbem in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet , le dam prin jet de apa rece si apoi le punem la scurs.
Servim pastele cu sosul de rosii si pulpele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu