vineri, 8 ianuarie 2010

Orez cu legume la tigaie




1 cana orez prefiert


un morcov mare


un sfert de telina


o ceapa mare


un ardei gras rosu


o mana fasole verde congelata


o mana de mazare


boabe de porumb congelate




Orezul se pune la fiert in 3 cani de apa, se fierbe al dente si apoi se strecoara si se trece printr-un jet de apa rece.


Morcovul se taie cubulete si se pune la calit intr-o tigaie mai adanca sub capac in putin ulei si putina apa. Cand s-a inmuiat se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga mazarea, fasolea si porumbul si putina apa. Se lasa la calit sub capac. Cand legumele sunt facute si apa a scazut de tot se adauga orezul strecurat, se condimenteaza cu sare, piper alb, cimbru, maghiran, purin rozmarin si nucsoara si oregano. Se lasa inca cateva minute ca sa se prajasca putin orezul.


Se poate servi ca atare sau ca si garnitura langa o friptura de peste sau altceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu