duminică, 7 octombrie 2012

Conopida pane

Cand eram mai mica aceasta era una dintre mancarurile mele preferate...in aceasta vara pur si simplu am uitat de ea pana ieri dupa amiaza cand ajunsa acasa de la serviciu  rupta de foame si nu stiam ce sa pregatesc mai rapid  am dat cu ochii de conopida din frigider....asadar am avut la cina conopida pane....si bine inteles ce a ramas de la cina de aseara a ajuns pachet pentru serviciu pentru ca pregatita in acest fel conopida e la fel de gustoasa si calda si rece.





1 conopida
4 oua
faina
sare, piper
ulei pentru prajit

Conopida o desfacem buchetele, o spalam in mai multe ape si o punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie (avem grija sa nu o fierbem prea tare totusi ca sa nu se sfarame).
Conopida fiarta o punem la scurs intr-o strecuratoare si o lasam sa se racoreasca putin.
Batem ouale cu putina sare si piper si adaugam faina cat sa iasa o comopzitie putin mai subtire decat cea pentru clatite.
Dam buchetele de conopida prin compozitia de oua si faina si la prajim in ulei inchins.



Le scoatem pe servetele absorbante pentru a elimina excestul de ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu