duminică, 7 octombrie 2012

Compot de gutui




3 kg gutui gata curatate si taiate cubulete
2 kg zahar
3, 5 L apa
1 rulou de scortisoara
1 lgt salicil

Gutuile le spalam in mai multe ape ca sa scapam de puful pe care il au, le curatam de coaja si le taiem cubulete.


Atentie! pe masura ce le curatam le asezam intr-un vas cu apa rece pentru ca se oxideaza foarte repede.

Punem la fiert apa cu zaharul si ruloul de scortisoara . Dupa ce a inceput sa fiarba adaugam gutuile in sirop si lasam la fiert pana intra usor furculita in ele.

Asezam pe o tava de metal borcanele curate si cu o spumiera scoatem gutuile din sirop si le asezam in borcane.

In sirop adaugam 1 lgt salicil, mai lasam sa dea un clocot si repartizam siropul fierbine peste gutuile din borcane.

Capsam borcanele si le punem in paturi pana a doua zi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu