miercuri, 31 octombrie 2012

Prajitura rapida cu dovleac



3 oua
120 gr zahar
75 gr unt
200 gr pulpa de dovleac coapta
100 gr faina
75 gr nuca macinata
50 gr ciocolata
1/2 plic praf de copt
1 lgt scortisoara
100 gr ciocolata si putina frisca lichida pentru ornat

Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu untul si zaharul.

 Adaugam pulpa de dovleac si mai mixam putin.

Intr-un bol amestecam faina cu nuca macinata, cu 50 gr ciocolata rupta in bucatele mici, scortisoara si praful de copt si le adaugam peste amestecul cu dovleac.


Separam batem  albusurile spuma tare si le adaugam la restul ingredientelor. Amestecam usor cu o lingura de lemn.






Turnam compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit.
Prajitura coapta o lasam sa se raceasca in tava iar apoi o taiem in patrate.


Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe aburi si glazuram fiecare patrat de prajitura .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu