Dr.
Oetker dă startul sezonului de prăjiturit!
În perioada 20 august – 31 octombrie
toată lumea
este invitată să prăjiturească împreună cu cei dragi, aromând dulciurile
preparate cu cele 7 esențe Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale,
Cafea, Portocale, Lămâie și Mentă.
Esențele de la Dr. Oetker sunt
acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se
menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe
de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și
3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă.
Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești
după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să
prăjiturești.
Dr. Oetker îți oferă șansa
de a câștiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de
ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție,
trimițând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel
câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei
tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
Nu uita să intri pe
site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012,
unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker,
îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr.
Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un
miniconcurs cu premii.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker
- 125 ml ulei
- 125 ml apă
- 220 g făină
- 30 g Cacao Dr. Oetker
- 1 plic Praf de copt cu şofran Dr. Oetker
- 500 ml smântână dulce( pentru frisca am folosit eu)
- 30 g zahăr pudră
- 2 linguriţe Cacao Dr. Oetker
- 2 linguriţe Esentă de mentă Dr. Oetker.
- 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker
- 150 ml lapte rece
- câţiva fulgi de ciocolată
- câteva foi de mentă
- Pentru sirop
- 100 ml apă
- 100 g zahăr
- 10 g Cacao Dr. Oetker
- 1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker
Pentru blat mixam ouale cu zaharul si zaharul vaniliat pana iese ca o crema.
Adaugam treptat apa si uleiul si amestecam.
Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de tort cu diametrul de 26 cm .
Turnam compozitia pentru blat in forma si o dam la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45 minute.
Cuptor cu aer cald 180 grade C.
Cuptor cu gaz : treapta 3
Pana se coace blatul ne putem ocupa de sirop: punem la caramelizat zaharul si apoi stingem cu apa. Lasam la fiert pana se topeste zaharul si targem de pe foc. Lasam sa se racoreasca putin si adaugam cacao si esenta de cafea. Amestecam.
Pentru crema : mixam smatana pentru frisca impreuna cu zaharul pana se intareste .Adaugam in crema cacao si esenta de menta si dam la rece 15-20 min.
Montarea:
Blatul copt si racit il taiem in 3 felii egale pe care le insiropam.
Umplem blatul cu 3/4 din crema iar cu restul de crema imbracam tortul.
Decorarea: Intr-un vas mai adanc punem 150 ml lapte rece de la frigider si adaugam spuma pentru desert cu gust de frisca.
Mixam 1 min la viteza mai mica iar apoi marim viteza si mixam pana se intareste.
Mixam 1 min la viteza mai mica iar apoi marim viteza si mixam pana se intareste.
Decoram tortul cu aceasta spuma, fulgi de ciocolata si frunzulite proaspete de menta....in cazul meu direct culese din gradina pentru ca cele primite s-au cam uscat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu