luni, 9 ianuarie 2012

Paste cu piept de pui si sos alb



 un pachet paste (penne am folosit eu )
un piept mare de pui (cam 350-400 gr a avut cel pe care l-am folosit eu )
100 gr unt
300 ml smantana lichida pentru gatit
2-3 catei de usturoi
4 lg parmezan razuit
sare, piper.
Pastele le fierbem in apa cu sare dupa indicatiile de pe pachet, le trecem printr-un jet de apa si le lasam la scurs.
Taiem fasiute pieptul de pui, il condimentam cu sare si piper si il punem la prajit in 2-3 lg de ulei.

Cand este prajit il scoatem din tigaie si il pastram la cald.
In tigaia in care am prajit carnea punem untul la topit,

adaugam usturoiul pisat si il lasam putin la sotat. Adaugam smantana lichida si lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam parmezanul in sosul de smantana si mai lasam la foc pana se topeste.

Potrivim sosul la gust cu sare si piper. Adaugam in sos pieptul de pui prajit .
Turnam sosul cu carnita peste paste si amestecam usor.
Servim imediat.

2 comentarii: