joi, 19 ianuarie 2012

Snitele cu emmentaler in sos de rosii





500 gr felii carne de porc sau vita
1 ceapa mica
100 gr bacon
1 borcan de 720 ml rosii in bulion
cateva frunze de busuioc
felii de emmentaler
sare, piper
putin ulei de masline
In primul rand ne ocupam de sos: taiem ceapa solzisori si o punem la calit in putin ulei de masline.

Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam baconul taiat cubulete si mai lasam putin la calit. Adaugam rosiile din conserva taiate cubulete si cu bulionul.  Adaugam busuiocul tocat (din congelator in cazul meu ) si lasam la fiert pana se ingroasa  sosul.

Pana fierbe sosul prajim pe grill carnea.

Ungem o tava cu putin ulei de masline si turnam sosul de rosii.

Asezam feliile de carne deasupra si printre ele felii de emmentaler.


Dam tava la cuptor pana se topeste branza.

Noi am servit langa orez basmati dar la fel de bine merge cu un piure de cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu