luni, 2 ianuarie 2012

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale



1 kg pulpa de porc
2 portocale
200 ml suc proaspat stors de portocale
50 ml apa
1 lgt zahar
Pentru marinata :
3 catei de usturoi,cimbru, 1 lgt oregano, rozmarin proaspat, 1 lgt boia dulce, sare, piper, coaja rasa de portocale, 1 lg ulei. Se amesteca toate ingredientele si cu acest amestec se unge bine pulpa de porc legata cu o sfoara de bucatarie. Se lasa sa se marineze cateva ore.


Carnea de porc se prajeste apoi pe toate partile intr-o tigaie cu 3 -4 lg ulei.




Se pune carnea intr-o tava unsa cu putin ulei cu feliile de portocale asezate in jur si se adauga sucul de portocale amestecat cu apa si zaharul.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor 1,5 ore. Intre timp mai stropim friptura cu sosul din tava. Cu 10 minute inainte de a fi gata indepartam folia ca sa se rumeneasca friptura.

Un comentariu:

  1. Mereu mi-au placut aceste combinatii.... Personal as fi adaugat si putin ghimbir .... Felicitari Mirabela , cred ca a fost o friptura pe cinste !

    RăspundețiȘtergere