miercuri, 7 aprilie 2010

Cotlet de porc in crusta de ierburi aromate cu morcovi la cuptor

1,5 kg cotlet de porc cu os, cativa catei de usturoi, putin ulei, un amestec facut din ierburi aromate ( oregano, busuioc, cimbru, maghiran, coreandru macinat, sare, piper), 2-3 morcovi mari, 50-100 ml vin rosu.
Morcovii se curata, se taie in sferturi si se pun la fiert de jumatate.
Cotletul de porc se cresteaza, se impaneaza cu feliute de usturoi si apoi se unge cu putin ulei.
Amestecul de ierburi aromate se asaza pe o planseta si apoi se da carnea de porc prin acest amestec pana se acopera bine pe toate partile.
Intr-o tava unsa cu unt se asaza cotletul, se stropeste cu putin ulei si cu vin , se toarna in tava o jumatate de pahar de apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.
Dupa 20-30 de minute se scoate, se  stropeste carnea cu sos din tava , se asaza morcovii fierti de jumatate de jur imprejur si se mai da la cuptor inca 30 de minute. Cu 10 minute inainte de a fi gata se ia folia si se lasa la rumenit.

Un comentariu:

  1. Mira, fotografia ta a fost furata si postata abuziv in doua locatii diferite:

    1. http://www.topreteteonline.ro/ceafa-de-porc-la-cuptor/
    2. http://retete-culinare-pe.net/cotlet-de-porc-cu-cartofi-si-slanina-afumata/

    Intrucat furaciosii astia si-au construit site-urile numai prin plagiat, te rog sa ii reclami si tu pentru ceea ce ti-au facut aici: https://www.google.com/webmasters/tools/dmca-notice?pli=1&. Este munca ta si e pacat sa le permiti asa ceva.

    RăspundețiȘtergere