miercuri, 7 aprilie 2010

Ciorba de pui cu usturoi


Carne de pui, 2 morcovi mai mari, 1 radacina patrunjel, o bucata de telina, o ceapa mare, 50 gr orez, o capatana usturoi, 2 galbenusuri, o cana de smantana,zeama de lamaie, o legatura de verdeata.
Carnea se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se spumeaza pana devine limpede supa.
Ceapa se toaca marunt. Morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata si se taie cubulete. Se adauga apoi toate la carnea de pui si se lasa la fiert. Orezul se spala si cand legumele s-au inmuiat se pune si el in ciorbita si se lasa la fiert.Usturoiul se curata si se piseaza si cand toate sunt fierte se adauga in oala cu ciorba apoi se mai lasa sa dea 2-3 clocote. Se ia oala de pe foc apoi adaugam in ciorba in fir subtire galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de lamaie. La sfarsit presaram multa verdeata tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu