marți, 20 aprilie 2010

Ciorba de broccoli cu perisoare

500 gr broccoli congelat, 1 morcov mare sau 2 mai mici, o bucata de telina, o ceapa, un ardei gras, o mana de fasole verde, 2-3 frunze de varza taiate fideluta, sare, piper, o legatura de verdeata, bors pentru acrit.
Pentru perisoare: 300 gr carne tocata amestec de vita si porc, 2 oua, o jumatate de cescuta de orez, 2 linguri de pesmet, codite de ceapa verde tocate, sare, piper.
Morcovul, telina, ceapa si ardeiul se taie dupa preferinta si apoi se pun la calit impreuna cu 2-3 linguri de ulei pana se inmoaie putin legumele. Se stinge cu apa si apoi se lasa la fiert.
Intre timp facem perisoarele : se amesteca toate ingredientele si apoi cu mana umeda se fac bilute din compozitia rezultata.
Cand legumele sunt fierte de jumatate se adauga in oala fasolea verde, varza si perisoarele. Mai lasam putin la fiert si apoi punem si buchetelele de broccoli.
Intre timp fierbem borsul separat si cand toate sunt fierte il adaugam in oala cu ciorba, lasam sa mai dea 2-3 clocote, potrivim la gust de sare si piper si apoi presaram verdeata tocata dupa ce am luat oala de pe foc.
Se serveste cu sau fara smantana, dupa preferinta fiecaruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu