miercuri, 14 aprilie 2010

Curry cu pui si orez basmati

1 piept de pui dezosat si fara piele, 2-3 linguri de ulei,o ceapa mai mare,  3-4 catei de usturoi, o bucatica de ghimbir proaspat razuit, 1 lingurita pudra curry, un ardei iute chilli, o conserva rosii decojite sau pasta de rosii, o jumatate de lingurita de garam masala, o cana lapte de cocos (eu nu am avut si am inlocuit cu o cana de iaurt...citisem pe undeva ca se poate inlocui cu acesta), o cana de orez basmati, sare.
Ceapa se toaca, usturoiul se piseaza, ghimbirul se da pe razatoarea mica. Se incinge o tigaie cu putin ulei si se pun la calit ceapa, usturoiul si ghimbirul. Se lasa cateva minute si apoi se adauga o lingurita de curry , pieptul de pui taiat cubulete si ardeiul chilli tocat foarte marunt cu tot cu seminte. Dupa ce carnea e bine patrunsa se adauga garam masala si se stinge cu pasta de rosii sau rosii din conserva. Se lasa cateva minute sa scada si apoi punem laptele de cocos (sau iaurtul in cazul meu). Mai lasam putin la foc pana se ingroasa sosul, potrivim de sare si gata.......
Orezul se fierbe separat in apa cu sare.
Servim sosul alaturi de orez.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu