miercuri, 14 aprilie 2010

Sufleu din varza acra si cartofi

750 gr cartofi, 1 lingura unt, 350 gr sunca, 125 ml lapte, 500 varza acra, 300 gr smantana, 1 ceapa, 1 lingura ulei, 1/2 lingurita maghiran, 125 ml vin alb, sare, piper.
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se face din cartofii fierti , unt si lapte un piure.
Ceapa se taie rondele si sunca cubulete si apoi se pun impreuna la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Se condimenteaza cu sare, piper, maghiran. Se toarna vinul alb peste ele si se lasa sa fiarba inabusit cam 10 minute.
Intr-un vas de yena uns cu ulei sau unt se pune un strat de sunca si ceapa, piureul, varza acra taiata fideluta, iar deasupra se toarna smantana. Se da la cuptor timp de 40 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu