miercuri, 7 aprilie 2010

Pasca

Aluatul: 500 gr faina
25 gr drojdie proaspata
150 gr zahar
100 ml ulei
3 galbenusuri
250 ml lapte
coaja rasa de la o lamaie
esenta de vanilie
1 ou batut pentru uns pe deasupra
Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Faina se pune intr-un bol mai mare , se adauga drojdia si restul ingredientelor si se amesteca bine. Se framanta bine, bine si apoi se lasa la dospit cam 40 de minute pana isi dulbeaza volumul.
Umplutura: 500 dr branza proaspata de vaci, 2 oua, 2 linguri de smantana, 1-2 linguri de gris, zahar dupa gust, zahar vaniliat, 150 gr stafide. Se amesteca toate.
Se unge cu unt o forma de tort cu peretii detasabili. Aluatul dospit se intinde usor cu un sucitor si apoi se pune in forma de tort astfel incat sa acopere bine si peretii. Se toarna apoi umplutura de branza. Cu un cutit se taie surplusul de aluat de pe marginea formei si se taie fasii care se impletesc. Cu aceasta impletitura se orneaza pasca pe margini, se face o cruce in mijloc si apoi se unge cu ou batut. Se da la cuptor la foc mic aproximativ o ora. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu