miercuri, 7 aprilie 2010

Ciorba de vitel



600 gr pulpa de vitel, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, telina, 3 cartofi , o mana fasole verde, un ardei gras, o ceapa mare,o rosie mai mare, o legatura leustean, bors , smantana pentru servit, sare, piper.
Carnea se spala bine, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu sare. Cand incepe sa fiarba se spumeaza de mai multe ori. Se lasa apoi la fiert si dupa ce a fiert carnea de jumatate se adauga in ciorba ceapa si ardeiul tocate, morcovii, patrunjelul si telina taiate cuburi mici si fasolea verde. Se lasa iar la fiert si cand legumele s-au inmuiat se adauga si cartofii curatati si taiati cuburi si rosia taiata felii.
Borsul se fierbe separat si apoi se adauga in oala de ciorba cand toate sunt fierte.Se potriveste la gust cu sare si piper. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si apoi se ia oala de pe foc. Se presara vedeata tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu