marți, 6 aprilie 2010

Fasole batuta

600 gr fasole boabe alba, 2-3 foi de dafin, 1 lingura cu varf de faina, 3-4 catei de usturoi, putin ulei, 3-4 bucati ceapa, o lingurita boia.

Fasolea se pune de pe o zi pe alta la inmuiat in apa. A doua zi ze pune la fiert in apa rece si dupa ce a fiert cateva minute se arunca apa si se pune la fiert din nou in alta apa, de data aceasta apa fierbinte impreuna cu foile de dafin.
Cand este fiarta se lasa putin sa se racoreasca si apoi se da prin blender impreuna cu o parte din apa in care a fiert pana se formeaza o crema.
Usturoiul se piseaza si se pune la sotat intr-o cratita  impreuna cu putin ulei. Se adauga faina, se caleste putin si apoi adaugam crema de fasole . Se amesteca si se  lasa la foc mic sa dea cateva clocote amestecand continuu (daca e prea groasa crema se mai poate pune putina zeama in care a fiert fasolea). Se condimenteaza cu sare si piper alb.
Ceapa se taie fideluta si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Cand devine putin maronie se adauga boiaua si se amesteca bine. Se serveste presarata peste crema de fasole.
E delicioasa si consistenta mai ales intr-o zi de post alaturi de castraveciori murati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu