miercuri, 7 aprilie 2010

Prajitura cu nuca si foaie de napolitana

...si iar ii voi multumi Lissei pentru reteta minunata...

Blatul: 6 oua, 200 gr zahar, 200 gr nuca macinata, 5 biscuiti mari macinati, 1 lingura de faina, 1/2 praf de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, nuca, biscuitii si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor.
Intr-o tava unsa cu margarina se pune o foaie de napolitana si peste ea se pune blatul. Se pune la copt si apoi se lasa la racit in tava.
Crema: o budinca de vanilie se fierbe cu 400 ml lapte , 150 gr zahar si un pachet zahar vaniliat. Se lasa la racit si apoi se amesteca cu un pachet de unt.
300 ml frisca se bate cu un pachet de zahar vaniliat.
Montarea: peste blatul de nuca se intinde crema din budinca de vanilie si apoi se intinde frisca batuta.

Un comentariu:

  1. maine o ssa fac si eu aceasta prajitura sper ca va fi f buna

    RăspundețiȘtergere