joi, 17 noiembrie 2011

Tarta cu spanac si branza



o foaie aluat foietaj congelat
300 gr spanac congelat
1 ceapa mica
250 telemea nesarata (poate fi si sarata dar apoi aveti grija la sarea cu care veti condimenta tarta)
2 oua
sare, piper dupa gust
1 lg marar tocat
2 lg ulei
 Foietajul il lasam la decongelat la temperatura camerei. La fel procedam si cu spanacul.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in uleiul incins intr-o tigaie. O lasam pana se inmoaie si apoi adaugam spanacul decongelat. Il lasam la foc mic cam 15 minute pana scade toata apa pe care o lasa si spanacul ramane aproape uscat. Il lasam la racit.
Mixam ouale cu branza rasa, adaugam spanacul racit , mararul si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Aluatul decongelat il asezam intr-o tava de tarta unsa cu putin unt. Taiem marginile cu un cutit bine ascutit.
Punem deasupra umplutura de spanac si nivelam.
Din resturile de aluat decupam diferite forme si le asezam peste umplutura.


Dam tarta la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu