miercuri, 9 noiembrie 2011

Aripioare in sos dulce acrisor



10 aripioare de pui
2 fire de ceapa verde (eu nu am avut asa ca am pus 1 ceapa de marime medie)
1 catel de usturoi
2-3 lg ulei
3 lg sos de soia
putin sos chilly (in functie de cat va place de picanta mancarea)
coaja si zeama de la 1 lamaie
1 lg miere
300 ml supa de pui

Aripioarele de pui le spalam si le stergem cu un prosop curat de bucatarie.
Incingem uleiul intr-o tigaie mai adanca si punem la prajit aripioarele condimentate cu putina sare si piper. Le lasam cam 3-4 minute pe fiecare parte. Intre timp tocam cat mai marunt ceapa si usturoiul.
Scoatem aripioarele din tigaie si le pastram undeva la cald.
In grasimea ramasa in tigaie punem la calit ceapa cu usturoiul. Le lasam pana se inmoaie si apoi stingem cu supa de pui  si adaugam coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie amestecat cu mierea. Lasam sa fiarba putin si punem aripioarele inapoi in tigaie. Adaugam sosul de soia si sosul chilly  si lasam sa foc pana sosul scade si se ingroasa.
Noi am servit cu o garnitura de orez cu legume.

Un comentariu:

  1. foarte buna reteta asta,sa va fie de bine sigur a fost delicios meniul,o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere