duminică, 20 noiembrie 2011

Friptura de curcan in sos de vin si portocale





o pulpa de curcan superioara mai mare ( a mea a avut 1 200 gr)
2 portocale
1 pahar de vin alb demisec
4-5 catei de usturoi plus inca cativa pentru impanat
sare, piper, salvie, cimbru, rozmarin proaspat tocat, 4-5 foi de dafin, 1-2 lg ulei de masline, putina boia

Pulpa de curcan se spala, se strege si se impaneaza cu cativa catei de usturoi si o asezam intr-un vas yena uns cu putin ulei.

Zdrobim 4-5 catei de usturoi si ii frecam cu sare, piper si uleiul de masline. Adaugam restul de condimente, vinul si sucul de la o portocala.

Turnam sosul de vin si condimente peste pulpa de curcan,

 acoperim vasul si il dam la cuptor 1,5 ore.


Intre timp mai scoatem tava cu carnea de la cuptor si o mai stropim cu sos din tava ca sa nu se usuce.
Cu 15 minute inainte de a fi gata friptura taiem felii portocala ramasa si o asezam peste friptura. Mai lasam la cuptor tava acoperita inca putin si apoi indepartam capacul de la tava si lasam friptura sa se rumeneasca inca maxim 10 minute.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu