miercuri, 2 noiembrie 2011

Ciorba de cartofi cu tarhon


500 gr carne de porc fara os
4-5 cartofi
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 ardei gras verde
1 ceapa
1 cescuta orez
sare, piper
tarhon proaspat sau conservat
2 galbenusuri
125 gr smantana
1 cub concentrat supa de gaina
otet pentru acrit

Taiem carnea cubulete si o punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adunam spuma care se formeaza.
Lasam carnea la fiert si intre timp curatam legumele. Tocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul si patrunjelul il taiem cubulete. Condimentam cu sare si piper.
Cand a fiert carnea de jumatate punem in oala morcovul, patrujelul, ceapa si ardeiul si mai lasam putin la fiert.
Spalam orezul si il adaugam in ciorba, la fel si cartofii curatati si taiati cuburi.
Mai lasam sa fiarba pana toate legumele si carnea s-au patruns.
Adaugam tarhonul si acrim cu otet dupa gust.
Lasam putin sa se racoreasca ciorba si apoi adaugam in oala galbenusurile frecate cu smantana.


Un comentariu: