duminică, 6 noiembrie 2011

Prajitura cu crema ganache alba



pentru foi: 8 oua, 8 lg zahar, 8 lg faina, 4 lg ulei, 1 lg cacao , 1 pliculet praf de copt.
Separam ouale. Batem albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Mixam galbenusurile cu restul de zahar si uleiul. Amestecam faina cu cacao si praful de copt.
Adaugam galbenusurile peste albusurile batute spuma tare, adaugam si faina cu cacao si amestecam usor cu o lingura de lemn.
Coacem 3 foi din aceasta compozitie pe dosul tavii unse si tapetate cu faina (sau ca sa va fie mai usor cu curatatul folositi hartia de copt asa cum folosesc si eu de fiecare data).


Crema: 400 gr ciocolata alba, 600 ml frisca.
Runem ciocolata rupta in bucatele mici intr-o craticioara, adaugam frisca lichida si o punem la topit pe aburi.
O dam apoi la frigider cateva ore sau mai bine de pe o zi pe alta.
A doua zi mixam crema din ciocolata si frisca pana se intareste.

Siropul: caramelizam 4 lg zahar, stingem cu un pahar de apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul. Lasam apoi siropul la racit si cand e rece adaugam o esenta de vanilie.

Insiropam foile



 si apoi le umplem cu crema. Pastram o parte din crema pentru a o intinde deasupra prajiturii si apoi presaram aschii de ciocolata neagra.






2 comentarii: