miercuri, 8 decembrie 2010

Prajitura Kati



Cand eram mica nu era bucurie mai mare ca si atunci cand bunica ne facea aceasta "Prajitura cu spuma" cum ii spuneam noi pe vremuri...e prajitura care mi-a indulcit copilaria si pe care as savura-o la orice ora si acum in ciuda tuturor dietelor pe care le mai tin din cand in cand.

Pentru foi avem nevoie de: 500 gr faina, 150 gr zahar, 3-4 galbenusuri (depine cat de mari sunt ouale), 150 gr untura, 1 praf de copt, lapte.
Se amesteca faina, zaharul si praful de copt cu untura pana devine un aluat sfaramicios, se adauga galbnusurile si lapte cat intra pentru un aluat potrivit de tare.
Aluatul in imparte in 3 si si coc 3 foi pe dosul tavii unse cu unt si tapetata cu faina.

Crema: una dintre foi se sfaramiteaza ( dupa ce cele 3 foi au fost coapte vedeti care a iesit cel mai putin frumos si pe aceea o sfaramitati) si se amesteca cu 3 lg gem de caise, 1 lg cacao, 100 ml rom.
Un pachet de unt se spumeaza cu o cana de zahar pudra si apoi in amestecam cu compozitia din foaia sfaramitata.
Crema rezultata se intinde intre cele doua foi ramase.

Glazura: Cele 3-4 albusuri ramase de la foi se bat pe aburi cu 250 gr zahar pudra si apoi se intinde rapid peste prajitura pana nu se intareste spuma. Deasupra se poate razui ciocolata.
....si aici o portie de prajitura ale carei foi le-am copt intr-o tava mai mica asa ca mi-au iesit patru foi....a iesit astfel si mai aspectuoasa zic eu...

Un comentariu: