luni, 27 decembrie 2010

Rulada cu crema de cocos



Blatul: 5 oua, 5 lg zahar, 3 lg faina, 2 lg cacao, 2 lg nuca macinata.
   Se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana se topeste. Se adauga galbenusurile treptat si apoi incorporam usor faina amestecata cu cacao si nuca amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se verifica cu o scobitoare cand e gata.  Se rastoarna pe un prosop de bucatarie umed si se ruleaza cu ajutorul prosopului. Se lasa la racit.

Pentru insiropat: 150 ml cafea concentrata.

Crema: 300 ml lapte, 100 gr zahar, 100 gr unt sau margarina, 4 lg fulgi de cocos, 50 gr amidon alimentar, 50 gr faina, esenta de lamaie, 200 ml frisca lichida
   Se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu zaharul, faina si amidonul si se toarna incet in restul de lapte  adus la punctul de fierbere. Se lasa sa fiarba impreuna amestecan mereu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se incorporeaza margarina, fulgii de cocos si esenta de lamaie, apoi se lasa la racit.
Intre timp batem frisca.
   Se desface rulada, se insiropeaza cu cafeaua, se intinde crema de cocos si peste ea frisca batuta si se ruleaza.
Glazura: Se imbraca frisca cu 200 ml frisca batuta sau cu glazura de ciocolata. Eu am preferat prima varianta si apoi am presarat putin praf de cafea solubila. Se da la rece cateva ore si apoi se feliaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu