duminică, 5 decembrie 2010

Salam de biscuiti


1 kg biscuiti simpli, un pachet de unt, 4 lg cacao, 5 lg zahar, 400 ml lapte, esenta de rom.
Biscuitii se rup sau se maruntesc in robotul de bucatarie.
Untul , laptele , zaharul si cacao se pun pe foc pana se topeste zaharul si untul. Se adauga si esenta de rom.
Se pun biscuitii intr-un vas mai incapator si apoi se toarna peste ei lichidul caldut. Se framanta.
Compozitia rezultata se imparte in doua. Intindem pe masa folie alimentara si punem jumatate din compozitie pe folie, modelam cu ajutorul foliei salamul si apoi il dam la rece.
La fel procedam si cu cealalta parta de compozitie. Pentru aspect eu am acoperit folia alimentara cu nuca de cocos la al doilea baton de salam si apoi am rulat.
Noi dimineata am servit langa o cafea cu multaaaaaa frisca.....yumi....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu